0800 213 122 Безкоштовно по Україні
044 585 51 22 067 384 56 89 050 353 81 30 Viber Telegram info@buromax.kiev.ua
Малокитаївська 29
Київ Карта проїзду
Працюємо по буднях 900-1800

Які види грифеля для олівця існують? Правила вибору грифеля.

Може здатися, що для покупки простого олівця не потрібно нічого знати. Ми користуємося цbv письмовим приладдям з малих років, тому вона не здається предметом, що вимагає деякої вправності при виборі. Все ж якщо ви хочете отримати якісний малюнок або ж ідеальний ескіз, варто розібратися з відмінностями між моделями олівців.

Друкарській деталлю кожного олівця є грифель. Для його виготовлення глина і графіт замішуються зі спеціальними добавками. Від пропорцій суміші залежать властивості грифеля, а також особливості ліній, які буде виводити готовий олівець на папері. Так, м'які грифелі малюють щільні і темні лінії, а при натиску на твердий олівець на аркушах залишаються тонкі і світлі сліди, що не розмазуються.

Какие виды грифеля для карандаша существуют

Відрізнити твердий і м'який олівець дуже просто, завдяки маркуванню на корпусі. Вона відрізняється в різних країнах, але розібратися в ній дуже просто. Також є інші параметри грифеля, на які варто звернути увагу покупцям.

Діаметр грифеля простого олівця

Знаючи діаметр інструмента, вдається визначити його зручність для виконання тих чи інших завдань. Для промальовування дрібних деталей можна зупинитися на діаметрі 0,3 мм, а для ескізів більше підійде стрижень 0,7 мм. Універсальним розміром вважається 0,5 мм, оскільки він підходить для середньостатистичної руки, не вислизає з неї.

Оптимальний показник твердості

Як ви вже знаєте, твердість грифеля визначає товщину лінії, яку він малює. М'які олівці позначають буквою В, а тверді - H. Чим більше цифра біля букви, тим м'якше або твердіше буде грифель .

Стиль малювання і письма

Люди тримають письмове приладдя в руках різними способами і натискають на них з різним зусиллям. Все це впливає на результат писання чи малювання. Якщо людина звикла тиснути на олівець , то його натиск помітно вплине на залишені в альбомі або зошити сліди. Прикладання великої сили до грифелю здатне привести до його швидкої поломки, а недостатній тиск на стрижень м'якого олівця і зовсім залишить незграбні смуги замість задуманих строгих ліній. Оптимальним варіантом при таких розкладах стане покупка олівця з грифелем середньої жорсткості і товщини.

Також варто звернути увагу на корпус. Наприклад, дітям незручно працювати з круглими олівцями, їм більше підійдуть вироби з трьома і більше гранями. Що стосується дорослих, то вони володіють інструментами будь-яких форм, тому можуть не перебирати формою корпусу при пошуку художньої або креслярської приналежності.

Кращі олівці від українського бренду

На вибір грифеля олівця впливають багато факторів. Якщо для креслення досить купити стрижень НВ, то вибір аксесуара для художників ускладнюється типом використовуваного паперу, видом роботи, особистим смаком і ефектами, які хочеться отримати в процесі написання картини.

Найбільшим попитом користуються німецькі олівці, але вироби українського бренду Buromax не поступаються характеристиками. Оформляйте замовлення на сайті прямого постачальника, щоб гарантовано отримати якісний художній інструмент.

Які різновиди лотків для паперу існують? Історія появи маркерів
[alert text]
Шановні відвідувачі!

На сайті ведуться технічні роботи та можуть спостерігатися проблеми з оформленням замовлення. У робочий час магазину замовлення можна зробити по телефону або через зручний для вас месенджер. Дякую за розуміння!